07
سه شنبه, ژانویه
سه شنبه, ۱۸ دی ۱۴۰۳

چشم انداز نقره در ایران و جهان

چشم انداز نقره در ایران و جهان

نقره فلزی نرم،سفید رنگ،براق وجذاب است که دربین تمامی عناصر کمترین مقدار مقاومت ویژه الکتریکی و در بین تمامی فلزات بیشترین میزان رسانایی گرما را دارد. نقره در طبیعت به صورت خالص و به عنوان محصول جانبی از استخراج مس ،سرب و روی به دست می آید...

چشم انداز نقره در جهان نقره فلزی نرم،سفید رنگ،براق وجذاب است که دربین تمامی عناصر کمترین مقدار مقاومت ویژه الکتریکی و در بین تمامی فلزات بیشترین میزان رسانایی گرما را دارد. نقره در طبیعت به صورت خالص و به عنوان محصول جانبی از استخراج مس ،سرب و روی به دست می آید. عیارهای۷۵۰،۸۵۰،۹۰۰،۹۲۵،۹۵۰،۹۹۹ ازجمله عیارهای مرسوم نقره هستندکه معروف ترین آن عیار۹۲۵که به آن نقره استرلینگ نیز می گویند و در ساخت جواهرات معمولا از آلیاژ۹۲.۵ درصد نقره و ۷.۵ درصد مس استفاده می کنند. نقره با عیار۹۹۹ نیز خالص ترین نقره است. که به دلیل نرم بودن زیاد قابلیت استفاده در زیور آلات را ندارد. بیش ترین مصرف نقره دربخش صنعتی وجود دارد که شامل صنعت الکترونیک برق، آلیاژها ی لحیم کاری ودیگر صنایع می باشد.
درصنعت الکترونیک مهمترین قسمت که بخش زیادی از رشد تقاضای نقره طی سالیان گذشته را افزایش داده است فتوولتائیک(photovoltaics)یابه اختصارpv می باشد که با استفاده از سلول های خورشیدی انرژی خورشید تبدیل به الکتریسیته می شود. نقره به دلیل رسانایی الکتریکی بالا درهر رایانه،تلفن همراه و خودرو وهرگونه سوئیچ های برقی مانند دکمه تلویزیون،ماکروویو و...قراردارد. تراشه هایRFID(دستگاه شناسایی فرکانس رادیویی)که جایگزین بارکد درسوپر مارکت ها وفروشگاه ها شده است از نقره استفاده می شود.کاربرد های دیگر درظروف تزئینی،آینه ها،فیلم های عکاسی، کاتالیزور های تولید کننده موادشیمیایی،مدال های نظامی-ورزشی،دندانپزشکی وباتری ها است. *نقرهخالص بسیار نرم است وبرای ساخت زیور آلات مناسب نیست ازاینرو با افزودن مس مقاومت آن افزایش پیدامیکند وتبدیل به نقره استرلینگ می شود.نقره استرلینگ به دلیل استحکام بالاو وزن سبک پرطرف دارترین آلیاژ دربین صنعت گران جهان میباشد. آلیاژ مسی که در نقره استرلینگ وجود دارد هیچ تاثیری در رنگ نقره ودرخشش آن نمی گذارد.

چشم اندازنقره در ایران معادن نقره در ایران
در ایران معادن زیادی مانند معادن نخلک در میانه کویر لوت در انارک اصفهان که جزو معادن قدیمی میباشد در نقاط مختلف دارای سنگ نقره است در ایران شهرهای مختلفی از جمله تبریز به ساخت نقره جات معروف هستند و خلوص این فلز در ایران مانند اکثر کشورها عیار ۹۲۵ میباشد. ایران از نظر جغرافیایی بر روی کمربند معدنی جهان قراردارد و از ذخائر عظیم فلزات و کانیهای با ارزش برخوردار است. سهم ایران در تولید جواهر آلات حداکثر به یک درصد بازار جهان میرسد معدن مس سنگون در آذربایجان شرقی، معدن طلای موته در استان اصفهان معدن رشم در جنوب دامغان معدن لاطلا در شهر بابک و معدن زرمهر در استان خراسان رضوی از معادن مهم استحصال نقره در ایران هستند در ایران فلز نقره در کنار فلزات دیگر نظیر ،سرب طلا روی و مس یافت میشود و به ازای هر تن سرب سه کیلوگرم نقره استخراج میشود و در منطقه دره نقره شهرستان گلپایگان به دلیل وجود کانسارهای سربی از هر تن تا هشت کیلوگرم نقره استخراج میشود.

صدای بورس - ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۸