سفربه هزار سال گذشته در کویرایران، اشین

نوروز به کجا برویم؛ سفربه هزار سال گذشته در کویرایران
حضور در این روستا همان تجربه صبحانه خوشمزه بومیان و غذاهایی پر انرژی برای گردشگرانی خواهد بود که بعد از گذراندن یک شب پر ستاره در کویر...
به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آسمان نزدیک؛ ستاره های قابلمه ای و خوشه ای، سیاره مریخ و ستاره قطبی را به راحتی می توانید در آسمان کویری روستای تاریخی "اشین̷" ببینید. روستایی که تا سی سال پیش مردمانی در آن زندگی میکردند و صبحانه کله پاچه و محتویات بسیار خوشمزه ای می خوردند و آماده می شدند تا با توان بالا بر سرمزرعه های خود در اطراف چشمه هایی بروند که هنوز هم در حوضچه هایی که از قبل ساخته شده ذخیره شده است.
مردمانی که عمدتا شغل آنها دامداری بوده و تنها اثری که از طویله های دامهای روستاییان باقی مانده دیوارهایی تخریب شده است. روستایی متراکم که در طول تاریخ راهزنان و یاغیانی از دشت کویر به آن هجوم می بردند و درصدد غارت بر می آمدند؛ اما سربازانی غیور در قلعه مرکزی روستا در ارتفاعی بلند جلوی آنها رامی گرفتند. قلعه ای که از دوران سلجوقیان باقی مانده و خانه هایی مخروطی شکل که حتی در سردترین روزهای زمستان تنها با یک چراغ نفتی گرم گرم می شوند.
کارشناسان میگویند، آثاری به دست آماده که نشان می دهد این روستا قدیمیتر از دوران سلجوقیان است و به حدود دو هزار و چهارصد سال گذشته و سلسله ساسانیان برمی گردد. روستای اشین دو قبرستان از نیاکان خود به یادگار گذاشته است؛ قبرستان زرتشتیان، که در سمت چپ روستا قرار گرفته و قبرستان مسلمانان که در سمت راست روستا است. ایام نوروز فرصت مناسبی برای دوستداران دشت کویر است تا به روستایی بروند که یک دختر جوان از آن محافظت می کند و پیگیری های وی باعث شده است تا قلعه روستا با سختی های فراوان به ثبت ملی هم برسد. روستایی که تا کنون میزبان افراد بسیاری از کشورهای خارجی و همچنین مسافران داخلی در استان اصفهان و در نزدیکی شهرانارک بوده است. حضور در این خانه های روستایی بدون امکانات اولیه مانند برق، تلویزیون و تلفن آماده برای علاقه مندانی است که می خواهند دو سه روزی را از دغدغه ها و هیاهوی شهری فاصله بگیرند.
باقری کارشناس عمران و مدیرروستای اشین درباره استفاده نکردن از امکانات شهری برای این روستای تاریخی و گردشگر پذیربه خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: ماگرمی خواستیم در روستا برق کشی کنیم،مجبور بودیم از موتور برق برای تامین روشنایی استفاده کنیم که صدای آن، آرامش روستا را بر هم می زد. به همین منظور برای روشنایی محوطه روستا مانند گذشتگان از فانوس و برای روشنایی داخل اتاقها از چراغ نفتی استفاده می شود تا تجربه ساده ترین زندگی روستایی در سالهای دور را تجربه کنیم. تجربه حضور در این روستا همان تجربه صبحانه گرم و خوشمزه بومیان و غذاهایی پر انرژی برای گردشگرانی خواهد بود که بعد از گذراندن یک شب زیبا و پر ستاره در کویر، آماده رفتن به دل بزرگترین دشت ایران می شوند. با عبور از جاده های منطقه ریگ جن و با حضور راهنمایان در جاده هایی که حتی ساده ترین خودروهای سواری می توانند از آن عبور کنند، به اول دشت کویرمیرسید. جاده ای پنجاه کیلومتری که با دیدن مناظرزیبای طبیعی بین آن و دیدن شترهای وحشی و کبکهای صحرایی وپرندگان بیابانی خستگی برتن مسافران به جا نمی ماند وتنها چیزی که در خاطره ها میماند لحظات شیرین حضور در روستا ومنطقه زیبای ریگ جن و شنهای داغ دشت کویر است. 
(۰۷:۰۴ - ۱۳۹۴ اسفند۲۶ :تاریخ ۵۵۳۷۷۶۷ :خبر کد)