مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در جلسه ای که با حضور معاون امور آب و آبفا وزارت نیرو و نمایندگان مجلس در مرکز پایش و راهبری تأسیسات آب و چاههای فلمن استان اصفهان برگزار شد گفت: وقوع خشکسالی اخیر منجر شد که در ده سال گذشته تنها 22 ماه در طول این مدت در بستر زاینده رود آب جاری بوده است و عدم جاری بودن رودخانه زاینده رود تأثیر بسزایی در آبدهی چاههای فلمن که از این طریق تغذیه می شوند داشته است.
مهندس هاشم امینی اعلام کرد: آبدهی چاههای فلمن و متفرقه حدود 3 هزار و 200 لیتر در ثانیه بوده که هم اکنون این رقم به 240 لیتر در ثانیه کاهش یافته است. این درحالیست که چاههای متفرقه و فلمن یکی از منابعی بودند که نقش بسیار مهمی در تأمین آب شرب مردم در نقاط مختلف داشتند.
وی به ظرفیت آبرسانی تصفیه خانه آب اصفهان پرداخت و گفت: هم اکنون آب شرب بیش از 4 میلیون نفر در قالب 56 شهر و 300 روستا از طریق طرح آبرسانی اصفهان بزرگ تأمین می شود به گونه ای که می توان گفت آب شرب اهالی باغ بهادران در غرب تا انارک در شرق اصفهان که در فاصله ای بیش از 400 کیلومتری یکدیگر قرار دارند بوسیله سامانه آبرسانی باباشیخعلی تأمین می شود. اما لازم به یادآوری است که افق طرح سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ در سال 87 به پایان رسیده است چرا که بدلیل ظرفیت محدود تونل اشترجان نهایت ظرفیت آبرسانی از تصفیه خانه باباشیخعلی 12/5 مترمکعب در ثانیه می باشد. این درحالیست که هرساله بر جمعیت اصفهان که در واقع متقاضیان آب شرب هستند افزوده می شود و این افزایش روزافزون جمعیت نیاز آبی جهت تأمین آب شرب را به 14/5 مترمکعب در ثانیه افزایش داده است.
مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان کمبود 3 مترمکعب آب در ثاینه را یکی از چالش های اساسی تأمین آب شرب مردم استان اصفهان دانست و خاطرنشان ساخت: در حال حاضر باتوجه به ظرفیت محدود انتقال آب از تصفیه خانه آب باباشیخعلی و نیز کاهش چشم گیر آبدهی چاههای فلمن و متفرقه، آبرسانی به مشترکین در حال افزایش اصفهان بسیار دشوار شده است.
(روابط عمومی آبفا استان اصفهان - 1396/4/28)