خبرهای فرهنگی و اجتماعی
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: واژگونی و حریق تانکرهای حامل گاز مایع و سوخت در محورهای جادهای استان طی ۱۰ روز گذشته بهدفعات وقوع یافته است.
منصور شیشهفروش بعدازظهر جمعه (۲شهریورماه) در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: واژگونی تانکر حامل گاز مایع در محور فرعی انارک ـ شهراب در محدودۀ پل راهآهن یکی از آن نمونههاست. حادثه واژگونی تانکر حامل گاز مایع در کمربندی روستای چاهملک خور و بیابانک و حریق در تانکر حامل سوخت مایع در گردنۀ زنجیرگاه نیز باید به این قبیل حوادث اضافه کرد.
او ادامه داد: بنا بر حوادثی که ذکر شد، مدیریت بحران استان اصفهان بر ضرورت اجرای دقیق ضوابط و مقررات مندرج در آییننامههای مربوطه تأکید دارد. تمامی متصدیان حملونقل اعم از شرکتها و مؤسسات حملونقل، سازمانها، کارخانجات، واحدهای تولیدی و صنعتی، شرکتهای گاز و نفت و پالایشگاه در سراسر کشور باید به دستورالعملهای درج شده در آییننامۀ اجرایی حملونقل مواد خطرناک توجه ویژهتری داشته باشند.
این مقام استانداری یادآور شد: شرکتهای حملونقل باید بهطور مستمر از جانب سازمان راهداری و حملونقل جادهای، شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و پلیس راه و راهور کنترل شوند و نظارت جدی بر روی آنها وجود داشته باشد. کنترل ایمنی محمولهها و نظارت بر مدارک و مجوزهای معتبر افراد بهمنظور انجام هرگونه حملونقل جادهای مواد سوختنی، خطرناک و اشتعالپذیر از نقطهای به نقطه دیگر حائز اهمیت است.
شیشهفروش آموزش نکات ایمنی تردد را به رانندگان ضروری دانست و تأکید کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، ۱۱ حادثۀ واژگونی و تصادف ناوگان حملونقل سوخت و مواد خطرناک در محورهای جادهای استان اصفهان رخ داده است. اما اغلب این تصادفات به محمولههایی مربوط میشود که از استانهای دیگر به اصفهان وارد شدهاند و به قصد دیگر استانها عبور کردهاند.
او در ادامه واژگونی حاملان سوخت را پرمخاطره دانست و توضیح داد: از آنجا که متصدیان حملونقل در اعزام تیمهای فنی و برای کنترل حوادث به موقع اقدام نکردهاند، در این مدت شاهد پیامدهای ناگواری بودهایم که خسارت محیط، انسداد محورها، ایجاد ترافیک و به خطر افتادن خودروهای عبوری از آن جمله است.
این مسئول استانداری اصفهان سپس خاطرنشان کرد: وقتی از مواد خطرناک در این قبیل حوادث بحث میکنیم، مقصود موادی است که بهداشت یا سلامت انسانها، حیوانات و محیطزیست را به خطر میاندازند و ذاتاً خطرزا هستند. برای مثال، مواد اشتعالزا، گازهای تحتفشار مایعنشده، مایعات و جامدات اشتعالپذیر، پراکسیدهای آلی و محصولات سمی و اسیدها در شمار این مواد پرخطر قرار میگیرند.
شیشهفروش تأکید کرد: حمل این مواد خطرناک را باید به رانندهای سپرد که شرایط رانندگی برای چنین حاملهای پرخطری را داشته باشد. آمادگی رانندۀ این قبیل وسایل نقلیه اجباری است. وسیلۀ حملونقل حامل مواد خطرناک فقط در ساعات روز به تردد در محورهای جادهای مجاز است. راننده باید قبل از پایان روز در پارکینگ مناسب توقف و تا آغاز روز بعد از حرکت خودداری کند.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استان اصفهان در ادامه چنین تبیین کرد: متصدی حملونقل باید نقشۀ مسیری را که وسیلۀ نقلیه حامل مواد خطرناک میخواهد تا مقصد طی کند، از راهداری بگیرد. جادههای خارج از شهر، کمربندی شهرها و نقاط کمجمعیت باید در اولویت حملونقل این مواد باشد و به راننده هم اعلام شود. راننده مکلف است که در همین مسیرهای معین عبور و مرور کند. در زمان استراحت نیز باید دور از دیگر وسایل نقلیه و در محلهای امن و خلوت توقف کند.
او افزود: وسیلۀ نقلیۀ حامل مواد و محصولات خطرناک نباید نشت یا سریز داشته باشد. در صورت اجبار به توقف در شرایط اضطراری، راننده باید وسیلۀ نقلیه را در منتهیالیه سمت راست جاده و در محوطهای باز بهدوراز پلها، تونلها و تأسیسات رفاهی بین راه متوقف کند.
شیشهفروش بیان کرد: در صورت توقف طولانیمدت و بروز سوانح، متصدی حملونقل موظف است درخصوص اعزام وسلیۀ نقلیۀ مناسب همراه با عوامل فنی و تجهیزات کافی به بارگیری حامل سوخت معیوب اقدام کند. پاکسازی محل حادثه و ایمنسازی محل نیز باید با هماهنگی ادارۀ راهداری پلیس و محیطزیست صورت بگیرد.
این مقام استانداری اصفهان معاینۀ فنی معتبر را برای این خودروها ضروری دانست و ادامه داد: رانندۀ این مواد خطرناک باید گواهینامۀ تأیید صلاحیت خود را از موسسهای معتبر دریافت کرده باشد. همچنین باید وسیلۀ نقلیه را به ابزار اطفای حریق مجهز کند. تجهیزات محافظت فردی، مانند عینک حفاظتی، ماسک، دستکش و چکمه نیز باید تهیه شود.
بهخصوص در دوران بلوغ که نبود محبت کافی از سوی والدین، کودک را که در مرحله گذار به نوجوانی است به سمت محبت خارج از خانواده از جنس مخالف سوق میدهد. هرچه محبت خانواده کمتر و بنیان خانواده متزلزلتر باشد، در دوران بلوغ تمایل نوجوان به محبت بیگانه بیشتر و آسیب روحی، فیزیکی و جنسی واردشده شدیدتر است.
اینجاست که تربیت ناکافی و سهلگیرانه ضربهای کاری به او وارد میکند و این آسیب هر سال شدیدتر و عمیقتر میشود؛ اما والدین همچنان با سهلگیری و عدم مراجعه به متخصصان، برای حل ناهنجاریهایی که ناشی از عدم وقتگذاری و عدم تربیت صحیح است، شروع به انکار وجود ناهنجاری میکنند و درواقع صورت مساله را پاک میکنند.
این باعث میشود نوجوان هرگز مسیر درست را یاد نگیرد و به تباهی کشیده شود. چون الگوی والدگردی کارآمدی نداشته و قربانی بیخردی والدین نادان خود شده است.
حتی اگر والد خوبی نیستید، چشمتان را باز کنید و این وظیفه را به متخصصان بسپارید. انکار، سهلگیری و نداشتن حدومرز نتیجهای جز تباهی فرزندتان ندارد.
تربیت فرزندان را جدی بگیریم. هرکسی لایق فرزندآوری نیست!
?از کتاب نسل زِد، جاناتان هیت
2 شهریور: آغاز هفته دولت - شهادت سید علی اندرزگو (1357) - روز جهانی یادبود و الغاء تجارت برده (23 اوت)
3 شهریور: اشغال ایران توسط متفقین (نیروهای نظامی روس و انگلیس) و فرار رضا شاه پهلوی (1320)
4 شهریور (تعطیل): اربعین حسینی (20 صفر) - روز کارمند - زادروز کورش (داراب) - عروج مانی - جشن شهریورگان
5 شهریور: روز بزرگداشت محمد بن زکریای رازی و روز داروسازی - روز کشتی
6 شهریور: اجازه امام خميني به مصرف صدقات علیه اسرائیل (1347)
7 شهریور: اشغال ايران توسط متفقين (1320)
8 شهریور: روز مبارزه با تروریسم (انفجار دفتر نخست وزیری (1360)) - جشن خزان - روز جهانی مقابله با آزمایش های هسته ای (29 اوت)
9 شهریور: ناپديد شدن امام موسی صدر (1357) - روز جهانی ناپدیدشدگان (۳۰ اوت)
10 شهریور: روز بانکداری اسلامی (سالروز تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا 1362) - روز تشکیل قرارگاه پدافند هوایی حضرت خاتم الانبیا (ص)
11 شهریور: روز صنعت چاپ
12 شهریور (تعطیل): رحلت حضرت رسول اکرم (ص) (28 صفر 11 ه.ق برابر با 7 خرداد 11 خورشیدی) - شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) (28 صفر 50 ه.ق برابر با 10 فروردین 49 خورشیدی) - روز مبارزه با استعمار انگلیس (سالروز شهادت رییسعلی دلواری ۱۲۶۱–۱۲۹۴)) - روز بهورز
13 شهریور: روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی و روز تعاون - روز مردم شناسی
14 شهریور (تعطیل): شهادت حضرت امام رضا (ع) (30 صفر 203 ه.ق برابر با 18 شهریور 197 خورشیدی) - شهادت آیت ا... قدوسی و سرتیپ وحید دستجردی (1360)
15 شهریور : هجرت حضرت رسول اکرم (ص) از مکه به مدینه (1 ربیع الاول 1 ه.ق برابر با 24 شهریور 1 خورشیدی = ۶۲۲ میلادی) - بازار جشن - روز جهانی خیریه (5 سپتامبر)
16 شهریور: تصرف تبریز به دست سلطان سلیم عثمانی (893خ)
17 شهریور: قیام 17 شهریور و کشتار جمعی از مردم به دست ماموران ستم شاهی محمدرضا پهلوی (1357)
18 شهریور: نخستین حملهٔ هوایی ژاپن به آمریکا در جنگ جهانی دوم (1321) - روز جهانی با سوادی (8 سپتامبر)
19 شهریور: وفات آیت ا... سید محمود طالقانی اولین امام جمعه تهران (1358)
20 شهریور: شهادت دومین شهید محراب آیت ا... مدنی به دست مجاهدین خلق (1360) - حملات تروریستی انتحاری به آمریکا (برج های دوقلوی تجارت جهانی در نيويورک و ساختمان وزارت دفاع آمريکا در واشنگتن در 11 سپتامبر 2001 م) - روز جهانی پیشگیری از خودکشی (10 سپتامبر)
21 شهریور: روز سینما
22 شهریور (تعطیل): شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) و آغاز امامت حضرت مهدی (عج) (8 ربیع الاول 260 ه.ق برابر با 16 دی 252 خورشیدی) - شهادت شیخ محمد خیابانی (1299)
23 شهریور: تشكيل اوپك (1339)
24 شهریور: زادروز ابوريحان محمد بيروني دانشمند بزرگ ايراني (22 آذر 427 - 352)
25 شهریور: روز سالخوردگان یا روز رحمت خدا، اخلاقيات و معنويات و روان پاك - روز جهانی دموکراسی (15 سپتامبر)
26 شهریور: ولادت حضرت رسول اکرم (ص) به روایت اهل سنت (12 ربیع الاول 53 سال قبل از هجرت) و آغاز هفته وحدت - الغاء قرارداد 1975 الجزاير توسط صدام (1359) - روز جهانی حفظ لايه ازن (16 سپتامبر)
27 شهریور: روز بزرگداشت استاد سیدمحمد حسین شهریار و روز شعر و ادب فارسی
28 شهریور: قرارداد نفتی ايران باكنسرسيوم بين المللي(1333)
29 شهریور: سقوط هواپيماي كمك رسانی در شيراز (1357)
30 شهریور: روز گفتگوی تمدن ها
31 شهریور (تعطیل): ولادت حضرت رسول اکرم (ص) (17 ربیع الاول 53 سال قبل از هجرت) و روز اخلاق و مهرورزی - ولادت حضرت امام جعفر صادق (ع) موسس مذهب جعفری (17 ربیع الاول 83 ه.ق برابر با 3 اردیبهشت 81 خورشیدی) - آغاز جنگ تحمیلی (1359) و آغاز هفته دفاع مقدس - جشن پایان تابستان - روز جهانی صلح (21 سپتامبر) - روز جهانی آلزایمر (21 سپتامبر)
https://instagram.com/Niloo_books
?کتاب: #چیزهای_کوچک_اینچنینی
?️نویسنده: #کلر_کیگن
?️مترجم: #محمد_حکمت
?#نشر_نون
?80 صفحه
?ژانر: #اجتماعی_نیلوبوک
?#نمونه_خوان_نیلوبوک
خلاصه:
?بیل فرلانگ با همسرش آیلین و 5 دخترشان زندگی خوبی در ایرلند دارند.
بیل که زغالفروش است، نزدیک کریسمس به رختشویخانه مگدالن شهر میرود تا زغال تحویل دهد اما دختری...
?رختشویخانه مگدالن: دختران مورد آزار جنسی قرار گرفته یا طرد شده از خانواده رو میفرستادن تا با کار سخت و تمیز کردن لباس، درواقع خودشون پاک شن!
?خانه مادر و فرزند: دخترانی که خارج از ازدواج باردار میشدند، اینجا زایمان میکردند و فرزندشون رو بهزور به خانواده دیگر میدادند که معمولا خارج از ایرلند بودند. مثلا آمریکا یا استرالیا.
نظر من:
?قبلا کتاب درباره رختشویخانه مگدالن معرفی کردم (با دعای خیرمان). این موضوع خیلی برام جالبه و کاش کتابهای بیشتری دربارهش چاپ شه.
موضوع کتاب اجتماعیه و درباره زمانیه که در ایرلند خانههای مادر و فرزند و رختشویخانههای مگدالن وجود داشته که بعدها دولت ایرلند بهخاطر خشونت و ظلمی که به این زنان شده، بهصورت رسمی عذرخواهی کرد.
?داستان درباره دختریه که سعی داره از رختشویخانه فرار کنه و بیل فرلانگ متوجه میشه.
بیل که خودش 5 دختر داره، مادرش هم خارج از ازدواج بیل رو باردار شده که وجه مشترک گذشته و حال بیل و ارتباطش با رختشویخانهس.
?کتاب خیلی کوتاهه و دوست داشتم بیشتر وارد عمق موضوع بشه و شاید با اطلاعات کم، نتونه عمق موضوع رو نشون بده.
اگه با جزئیات بیشتری به دختران رختشویخانه میپرداخت بهتر بود. اما موضوعیه که باید خوند.
بریده کتاب:
?هیچ چیز هرگز دوباره اتفاق نمیافتد. به هرکس روزها و وقتهایی داده میشود که دوباره تکرار نمیشوند و چه خوب بود که همان جایی که هستی باشی و بگذاری یک بار هم که شده با اینکه ناراحت میشوی، یاد گذشته بیفتی، به جای اینکه همیشه حواست به کارهای هر روز و مشکلات پیش رویی باشد که شاید هرگز نیایند.
?آیا میشد آدم همینطور سالها، دههها یا کل عمر ادامه دهد بدون اینکه حتی یک بار شهامت شنا در جهت مخالف را داشته باشند؟ آیا میشد در آن صورت آدم همچنان اسم خودش را مسیحی بگذارد و با عکس خود در آینه روبرو شود؟
?امتیاز گودریدز: 4.2/5
?امتیاز من: 4/5
?پیشنهاد به:
داستان اجتماعی کوتاه برای آگاهی نسبی از فجایع گذشته. خوندن و دونستنش رو به همه توصیه میکنم.
?یاد گرفتم:
فرهنگ غلط با گذر زمان خواهناخواه اصلاح میشه.
❓چرا رفتارهای غلط بخشی از جامعه میشن؟
❓چی باعث رفتار نادرست جنسی در سنین کم میشه؟
29 مرداد 03